Böcker & Dokument

Klicka för förstora

Författare: Barry Karlsson

Trådinbunden, 280 sidor illustrerad

Bokförlag: OP-konsult AB

 

Pris 350 kr (inkl moms och leverans i Norden)

 

Snabbleverans: 1-2 vardagar

 

 

Medvetande är central i psykoterapi, hur våra erfarenheter och minnen delvis styr förväntningar, farhågor, katastroftankar, ångest och oro. Denna process är också högaktuell inom minnes- och emotionsforskning: hur lagras och hur utvecklas minnen och upplevelser? Hur kan minnen förändras? Finns genetiska komponenter? Går det att ärva episodiska minnen från tidigare generationer?

 

Kliniska neuropsykologer arbetar dagligen med sambanden mellan beteende och psyke; mellan kropp och själ; detta som ibland lite högtidligt kallas för "neuroanatomiska korrelat".

 

Personcentrering motverkar förtingligandet av det levande och det alienerande bortseendet av relationen. Det både är en intressant epistemologisk fråga och en empirisk fråga att försöka förstå hur biologiska och kemiska processer samverkar med den levande individens strävan att fortsätta leva. Det är en intressant fråga att försöka förstå hur molekylära minnesprocesser samverkar med personliga upplevelser. Och inte minst hur vi möter våra patienter med denna kunskap.

 

Neurovetenskap kan integreras i alla psykoterapeutiska program. Varje teori om människans psykiska funktioner bör ha en samstämmighet med centrala nervsystemet. Varje psykoterapi måste dessutom vara anpassad till individuella kognitiva funktioner, såsom begåvning, uthållighet, motivation och problemlösnings-förmåga.

 

Denna bok presenterar de viktigaste teorierna inom emotions- och minnesforskning. Den diskuterar medvetande och för första gången på svenska hur kunskap om minneslagring och rekonsolidering kan vara viktiga ledtrådar i ett psykoterapeutiskt förändringsarbete. Boken visar också att neuropsykologi och filosofi bör ha mer utrymme för att utveckla all psykoterapi.

 

 

Ladda ner broschyren om Neuropsykoterapi

Ladda ner utvärderingsblanketten av HandledareCopyright © OP-konsult AB 2019